Professionele apps en webbased software voor zakelijke toepassingen.

Met onze IoT devices voor locatiebepaling weet u altijd waar uw bedrijfsmiddelen zich bevinden.

slider_image_3

Snelle en gebruiksvriendelijke Android apps voor uw barcode en/of rfid toepassingen.

slider_image_2

De gele praatpalen langs de snelweg zijn geschiedenis. Jarenlang waren de vertrouwde gele wachters van de weg een baken voor gestrande automobilisten en andere pechvogels. Maar gaandeweg zijn ze overbodig geworden nu vrijwel elke weggebruiker bij nood zelf de hulp van de Wegenwacht kan inroepen via de mobiele telefoon. Daarom besloot de Rijkswaterstaat om per 1 juli 2017 alle 3300 praatpalen te verwijderen. Een omvangrijke klus, waarvoor Ecoleon BV van Rijkswaterstaat de opdracht kreeg.

Ecoleon BV had niet alleen de taak om de praatpalen van de snelweg te verwijderen, maar ze ook stuk voor stuk te registreren en daarna bij te houden wat er mee gebeurde: waar werd elke afzonderlijke paal opgeslagen, of in sommige gevallen zelfs doorverkocht? Als gebruiker van Gereedschapbeheer.nl vroeg Ecoleon BV aan Mecona IT om hiervoor een handige oplossing te bedenken.

Het werd een speciale app met barcode-scanner die op locatie is te gebruiken. De aanpak was daarbij even simpel als effectief: elke praatpaal kreeg om te beginnen een label met een unieke QR-code. Deze code werd met de scanner vastgelegd en via de app in een database opgeslagen. Hierbij werden meteen de gps-coördinaten via de app aan de database toegevoegd. Nadat de paal was verwijderd werd een foto in de app aan de data toegevoegd om te laten zien dat de paal echt was verwijderd en dat alles weer netjes was achtergelaten.

Misschien vragen sommige weggebruikers zich af waar de praatpalen gebleven zijn. Voor Rijkswaterstaat is dat in ieder geval geen vraag, maar een zeer nauwkeurige weet. Dankzij Ecoleon BV en de app van Mecona IT.

Menu